Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 03 травня
+17
$   39.4
  42.34

2 трав. 2023 15:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

79

0

Влітку в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї. Що про це відомо?

Влітку в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї. Що про це відомо?

У кожного громадянина буде свій електронний кабінет з повною інформацією про його зброю


249259_65

У червні в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї. Основна мета - щоб вся зброя, яка наразі є на руках у громадян, а це 1 мільйон 300 одиниць, була в реєстрі. Це ж стосуватиметься і нової зброї, яка надходитиме в Україну:

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

«У кожного громадянина буде свій електронний кабінет з повною інформацією про його зброю, про терміни перереєстрації, про перевірки, відмітки купівлі-продажу. А при купівлі зброю можна буде вибрати і замовити, не заходячи ані в підрозділи дозвільної системи, ані в магазин. Тобто буде максимально спрощена система придбання та продажу зброї», - зауважив Ігор Клименко.

Влітку в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї. Що про це відомо?

«Реєстр допоможе правоохоронній системі контролювати розповсюдження зброї. Треба зробити все для того, щоб українці відчували безпеку. Повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам – це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання», - наголосив міністр внутрішніх справ України.

Запуск роботи Єдиного реєстру запланований 23 червня 2023 року. За кілька тижнів його вже запустять в тестовому варіанті.

Нагадаємо, в Україні посилять контроль за складанням іспитів для отримання посвідчення водія.

1 трав. 2023 14:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

79

0
Україна вже виробляє запчастини для західної техніки – міністр Резніков

Українські техніки навчилися робити ремонт і середнього рівня складності.


179115-1_large

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що в Україні вже виробляються запчастини для західної техніки. Він каже, що наразі працюють три лінії з обслуговування та ремонту техніки.

Про це Резніков розповів в інтервʼю телемарафону.

«У нас є три лінії обслуговування і ремонту. Дрібний простий ремонт поточний прямо на полі бою, де наші екіпажі навчені знають як це зробити. Наша задача — забезпечити їх запчастинами. Деякі запчастини ми вже навіть виготовляємо на українському ринку для західної техніки, наші підприємства, і не тільки державні, а й приватні, фантастично навчилися робити деякі речі», — заявив він.

Друга лінія ремонту більш складна, вона виконується на українських підприємствах недалеко від лінії фронту в тих містах, де є для цього потужності.

Резніков каже, що українські техніки навчилися робити ремонт і середнього рівня складності. Але для цього теж потрібні запчастини, креслення, постійно ведуться перемовини про дозволи, ліцензії тощо.

Третя лінія ремонту — найбільш складна, для цього техніку доведеться відправляти за кордон. У країнах-партнерах збудували хаби для ремонту військової техніки.