Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

22 січ. 2024 11:11

Останнє оновлення  
22 січ. 2024 11:11
Події
0

101

0

Летіли «Гради», «С-300» і бомби – на Донеччині загинули дві людини

Летіли «Гради», «С-300» і бомби – на Донеччині загинули дві людини

Дві людини загинули – поліцейські Донеччини задокументували наслідки російського терору.


Минулої доби армія РФ завдала 21 удар по цивільному населенню. Є вбиті й поранені мирні мешканці. Під ударом перебували 14 населених пунктів.

Про це повідомляє Національна поліція.

Пошкоджено 94 цивільних об’єкти – 47 житлових будинків, адмінбудівлі, будинок культури, заклади освіти, магазини, автошколу, автомийку, складське приміщення, гаражі, господарчі споруди, транспортні засоби, ЛЕП, газопровід.

З «Градів» окупанти вдарили по Кураховому – вбили людину, ще одну поранили.

Внаслідок артилерійського обстрілу в Красногорівці одна цивільна особа загинула та одна зазнала поранень.

Двома ракетами «С-300» Росія поцілила по Мирнограду.

По місту Селидове росіяни завдали два ракетних удари.

Дві ракети «С-300» ворожі війська спрямували на Костянтинівку.

Авіаудар бомбою КАБ-500 російські загарбники завдали по Торецьку.

Крім того, після опівночі окупанти вдарили ракетами по Мирнограду. Двоє людей зазнали поранень.

Більше фото

18 січ. 2024 14:08

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 14:08
Події
0

113

0
Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми

Живою залишилася лише одна дитина.


Судитимуть шістьох російських військовослужбовців, які у березні 2022 року відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях, які їхали по Житомирській трасі. Внаслідок обстрілу загинуло подружжя, їхніх двох дітей забрали. Згодом стало відомо, що старша донька загинула від поранення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Внаслідок обстрілу чоловік та жінка загинули одразу, старша дитина отримала вогнепальне поранення. Сестер окупанти забрали до своєї БМП, молодшу дівчинку згодом віддали чоловіку, який проживав поруч з місцем дислокації підрозділу. Старшу – вивезли за межі України.

Лише через 9 місяців стало відомо, що вона загинула від отриманого поранення. Це підтверджено висновком судової медичної експертизи. Її тіло вдалося повернути на Батьківщину та передати родичам для поховання.

Крім того, російські військовослужбовці того ж дня стріляли з вогнепальної зброї по ще одному автомобілю. В ньому перебували водій та четверо пасажирів. В даному випадку мирні мешканці не постраждали, ушкоджень зазнав лише транспортний засіб.

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу зс рф та п’яти його підлеглих за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьмиПеред судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 2Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 3Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 4