Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+17
$   39.43
  42.75

19 груд. 2023 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

138

0

Куп’янський напрямок: росіян масово косить вірус

Куп’янський напрямок: росіян масово косить «мишача лихоманка»

Вірус значно знизив боєздатність росіян.


90

На Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російської армії зафіксували спалах «мишачої лихоманки».

Про це повідомляють в ГУР.

Хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Симптоми мишачої лихоманки включають сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день.

Оскільки хвороба вражає нирки, заражений мишачою лихоманкою відчуває інтенсивний біль в попереку та має серйозні труднощі із сечовипусканням.

Скарги на лихоманку від особового складу російської армії, який задіяний у війні проти України, командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях. До того ж, на першому етапі перебігу «мишача лихоманка» нагадує звичайний грип.

В ГУР також додають, що у підрозділах російської окупаційної армії зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами, та повну відсутність медичної допомоги.

12 груд. 2023 17:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Технології та наука
0

162

0
Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ

В ГУР кажуть, що повністю відновити податкову систему росіянам не вдасться


photo_2023-12-12_14-49-08 (2)

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки України атакували податкову систему Росії. Розвідникам вдалося знищити всю базу даних, а також її резервні копії.

Про це повідомили в ГУР.

«Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (фнс рф), а далі – у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення.

Також, за словами ГУР, паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала фнс рф.

«У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф ― знищена уся база даних та її резервні копії (backup).

Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між фнс рф та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних)», – додали в ГУР.

Йдеться про повне знищення інфраструктури одного із основних державних органів терористичної Росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період.

Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії опинився в руках воєнної розвідки України.

В ГУР додали, що відновити роботу податкової росіяни намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі ФНС РФ триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі ― неможлива.

 Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФКіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 2Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 3Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 4Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 5