Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

26 трав. 2024 17:19

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

287

0

Країни Балтії та Польща введуть війська в Україну в разі прориву РФ

Країни Балтії та Польща введуть війська в Україну в разі прориву РФ

За такого сценарію блок НАТО перетворюється на сторону війни.


Польща та країни Балтії введуть війська, якщо російська армія доб'ється серйозних успіхів на полі бою.

Про це пише німецький журнал Der Spiegel із посиланням на коментарі депутатів із прибалтійських країн.

Стратегічний прорив окупантів на сході України цілком можливий через слабку підтримку країн Заходу. Зокрема, політика Німеччини не відповідає воєнному часу, тому ситуація може різко погіршитися, зазначають співрозмовники видання.

Східноєвропейські держави НАТО побоюються, що саме політика стримування і ненадання Україні передових озброєнь спровокує подальшу ескалацію з Росією.

Джерела додають, що країни Балтії та Польща не чекатимуть розміщення військ Росії на їхньому кордоні, краще вони самі відправлять війська в Україну. За такого сценарію блок НАТО перетворюється на сторону війни, чого побоюються канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент США Джо Байден.

«Згідно з аналізом, будь-хто, хто хоче обмежити війну за допомогою надмірної стриманості, насправді ризикує вийти з-під контролю Деякі люди плутають коливання з обережністю, але ситуація надто серйозна для цього», – розповів Der Spiegel член коаліційного комітету німецького уряду.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що глава РФ Володимир Путін хоче зірвати Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії, оскільки боїться його.