Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+16
$   39.43
  42.75

21 січ. 2024 10:37

Останнє оновлення  
21 січ. 2024 10:37
Спорт
0

2209

0

Костюк розгромила російську тенісистку та вперше вийшла у чвертьфінал Australian Open

Костюк розгромила російську тенісистку та вперше вийшла у чвертьфінал Australian Open

Це найкращий результат у кар'єрі української тенісистки.


Українська тенісистка Марта Костюк вперше вийшла до чвертьфіналу Australian Open-2024. Вона розгромила у матчі 1/8 фіналу нейтральну тенісистку Марію Тімофеєву.

Про це пише «Суспільне Спорт».

Марта Костюк – одна з трьох українок, що подолали стартові чотири кола на Australian Open-2024, разом з Еліною Світоліною та Даяною Ястремською.

На Відкритому чемпіонаті Австралії вона повторила свій рекорд на рівні всіх Грендслемів завдяки перемозі над іншою нейтральною тенісисткою Еліною Аванесян, яку обіграла у 3-сетовому поєдинку.

У разі виходу у чвертьфінал Марта мала можливість взагалі оновити цей рекорд. Для цього українці потрібно було здолати ще одну нейтральну тенісистку, Марію Тімофеєву, 170-ту ракетку світу. Що вона й зробила.

«Я, мабуть, досі не можу цього усвідомити. Під час перерви на дощ сказала тренеру, що не відчуваю, що граю в четвертому раунді. Не відчувала тиску. Класно зіграти такий матч на Грендслемі – буде більше часу на відновлення, більше часу на усвідомлення. Це хороший матч для мене. Рада нарешті зіграти так агресивно, як я хочу – проти попередніх суперниць не було так просто. Неймовірно щаслива бути у чвертьфіналі», – сказала після гри українська тенісистка.

Наступною суперницею Марти Костюк стане четверта сіяна Коко Гофф, яка в іншому матчі 1/8 фіналу обіграла польку Магдалену Френх (6:1, 6:2).

20 січ. 2024 17:14

Останнє оновлення  
20 січ. 2024 17:14
Спорт
0

2206

0
Уперше в історії: три українки вийшли в четверте коло турніру Грендслем

На Australian Open раніше до цієї стадії не проходили навіть дві українки одночасно.


До четвертого кола турніру Грендслем вийшли три представниці України: Даяна Ястремська, Еліна Світоліна та Марта Костюк. Це національний рекорд.

Про це пише «Суспільне Спорт».

«Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у четвертому колі турніру серії Грендслем. Сталося це на першому тенісному мейджорі нового сезону – Australian Open-2024», – зазначає видання.

В основній сітці Australian Open-2024 стартували сім українських тенісисток, чотири з них – Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк і Даяна Ястремська – вийшли у третє коло турніру, побивши національний рекорд на цій стадії.

Натомість до четвертого кола вперше в історії Australian Open пробились три українки – вилетіла лише Леся Цуренко, яка поступилась другій ракетці світу Аріні Сабалєнці. Костюк і Ястремська вперше подолали третій раунд у Мельбурні, Світоліна – учетверте.

Раніше до цієї стадії не проходили навіть дві українки одночасно.