Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

15 трав. 2024 13:57

Останнє оновлення  
15 трав. 2024 13:57
Lifestyle
0

279

0

Король Британії Чарльз ІІІ здивував офіційним портретом

Король Британії Чарльз ІІІ здивував офіційним портретом

Це перший офіційний портрет після коронації.


В одній з віталень Букінгемського палацу в Лондоні представили перший офіційний портрет короля Великої Британії Чарльза ІІІ після коронації.

Створив його художник Джонатан Йео. На портреті Чарльз зображений у червоній формі валлійської гвардії з червоним фоном і метеликом, що приземлився на його плече. Чарльз 1975 року став полковником полку, як принц Уельський. Нині цю посаду обіймає його син Вільям.

Король Британії Чарльз ІІІ здивував офіційним портретом

«Для мене було привілеєм та задоволенням отримати замовлення від The Drapers' Company на написання цього портрета Його Величності Короля, першого, який був представлений після його коронації. Коли я почав цей проєкт, Його Величність Король досі був Його Королівською Високістю. Принц Уельський, як і метелик, що летить над його плечем, якого я намалював, цей портрет розвивався в міру того, як змінювалася роль суб'єкта в нашому суспільному житті», – сказав Йео у своїй заяві.

Король Британії Чарльз ІІІ здивував офіційним портретом - фото 2

На презентації була присутня також королева Камілла. Вона одягла сукню в принт пір'я та бежеві туфлі-човники на невисоких підборах.

Зазначають, що художник Джонатан Йео писав і портрет королеви, і навіть портрет принца Філіпа. Вони були опубліковані в Instagram королівського палацу.

Король Британії Чарльз ІІІ здивував офіційним портретом - фото 3

Відомо, що у короля Чарльза ІІІ виявили один із видів раку під час того, як лікували збільшення простати. Монарх сам вирішив розповісти про свій діагноз. Він запевнив, що дотримується рекомендацій лікарів, тому причин для занепокоєння немає.

А 18 березня 2024 року російські соціальні мережі зарясніли повідомленнями про те, що помер король Великої Британії Чарльз III. Автори постів зазначали, що про смерть монарха написали на офіційному сайті Букінгемського палацу. Проте, як виявилося, жодних некрологів там не було. З офіційним роз'ясненням у соцмережу Х вийшло Посольство Британії в Україні, написавши: «Новина про смерть короля Чарльза III є фейком».