Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+8
$   41.24
  44.79

Хто такі квадробери?

25 верес. 2024 13:52

Останнє оновлення  
25 верес. 2024 13:54
Lifestyle
0

138

0

Хто такі квадробери?

Хто такі квадробери?

Чи означає поведінка квадроберів психічні розлади?


Хто такі квадробери?

Квадробери – це люди, які наслідують тварин. Таке захоплення серед української молоді з’явилося недавно. Воно передбачає не лише грим або маски, але й повторювання рухів і способу життя. Люди імітують тварин, кріплять до себе хвости, вушка, одягають рукавиці-лапи. Тренд виник у Японії, проте стрімко поширився світом.

Що таке квадробіка?

Квадробікою називають не дивну поведінку, а вид спорту, коли атлети пересуваються, як тварини. Перші такі змагання відбулися саме в Японії. Започаткував їх Кенічі Іто. Хлопець з дитинства страждав від булінгу. Діти називали його «мавпеням». Аби не жити у конфліктах, він зробив цей образ своєю особливістю. Протягом тривалого часу вивчав рухи мавп і став автором методики пересування на чотирьох кінцівках.

Ця історія виявилася досить драматичною, оскільки Кенічі Іто вважали психічно нестабільним, викликаючи поліцію. А коли він тренувався у безлюдних лісах, то ледь не став здобиччю мисливця.

У 2008 році «спортсмен-мавпа» легітимізував своє захоплення і зафіксував його у Книзі рекордів Гіннеса, подолавши стометрівку на чотирьох кінцівках за 18,58 секунди. От саме тоді у японця почали з’являтися послідовники.

Хто такі квадробери?

Тренд стрімко набирав популярність в усьому світі і вийшов за рамки спортивних змагань. Підлітки найчастіше долучаються до цього руху.

Деякі квадробери ідентифікують себе як тварин, інші отримують задоволення від імітації їхньої поведінки, комусь подобається відчуття свободи і руху, а також можливість виділитися в натовпі.

Хобіхорсери займаються імітуванням коней. Використовують дерев’яні палиці з прикріпленими кінськими головами, виконують різноманітні вправи та стрибки у стилі верхової їзди.

Ці заняття сильно відрізняються одне від одного. Квадробери фокусуються на рухах і поведінці тварин, тоді як хобіхорсери більше зосереджені на естетиці та костюмах. 

Що роблять квадробери?

  • Імітують тварин та їх спосіб життя. Інколи створюють вправи, які допомагають покращити власну гнучкість та фізичну форму.
  • В основі руху – дотримування техніки пересування на ногах і руках одночасно.
  • Існують паради, флешмоби та інші заходи, що об’єднують квадроберів.
  • Знімають відео своєї «тваринної» поведінки, поширюючи їх у соцмережах.
  • Одягають маски і костюми тварин.

Що кажуть психологи про квадроберів

Хоча візуально квадробіка нагадує щось ненормальне, проте психологи кажуть, що тут не йдеться про психічні проблеми і радять сприймати це, як гру.

Психологи кажуть, що це спосіб самовираження. Але важливо, аби хоббі не переходило межу, завдаючи комусь шкоду.

Хто такі квадробери?