Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

23 жовт. 2023 11:05

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Світ
0

188

0

Ізраїль назвав умову, при якій скасує наземну операцію у секторі Гази

Ізраїль назвав умову, при якій скасує наземну операцію у секторі Гази

Речник ЦАХАЛ назвав умову скасування наземної операції в секторі Гази


Screenshot_7

Ізраїль скасує наземну операцію у секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і здасться.

Про це сказав речник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус в інтервʼю австралійському ABC.

«Якби ХАМАС вийшов зі своїх схованок, в яких вони ховаються за ізраїльськими цивільними, повернув наших заручників — усіх 212 — і здався беззастережно, тоді війна закінчилася б», — сказав Конрікус.

«Якщо вони цього не зроблять, нам, імовірно, доведеться піти і зробити це [почати наземну операцію в секторі Гази]», — додав він.

Конрікус не відповів, чому наземне вторгнення відклали, і натомість заявив, що ізраїльські військові «повністю ліквідують ХАМАС».

Водночас американський телеканал CNN із посиланням на джерела писав, що Білий дім тисне на Ізраїль, аби той відклав наземне вторгнення, щоб уможливити переговори про звільнення нових заручників.

«[Адміністрація] зажадала від ізраїльського керівництва затримки [із наступом] через прогрес із заручниками» та необхідність доставити вантажівки з гуманітарною допомогою до Гази», — зазначив телеканал.

 

20 жовт. 2023 08:11

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

160

0
Байден звернувся до американців із закликом підтримати Україну та Ізраїль

Байден оголосив, що подасть до Конгресу терміновий бюджетний запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю


Screenshot_1

Президент США Джо Байден у своєму зверненні до американців з Овального кабінету попросив підтримки для України та Ізраїлю.

Президент США назвав поточний момент «переламною точкою» — битвою між світовими демократіями та автократіями, пише «Бабель».

Байден порівняв війну в Ізраїлі з війною Росії в Україні. Він звинуватив ХАМАС і президента РФ Володимира Путіна в бажанні «повністю знищити сусідню демократію», однак, зазначив, що вони «являють собою різні загрози».

Байден оголосив, що подасть до Конгресу терміновий бюджетний запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю, а також сказав, що підтримка обох країн є «життєво важливою для національної безпеки Америки».

Президент США наголосив, що терористичне угруповання ХАМАС «не представляє палестинський народ» і звинуватив його у використанні палестинців, «як живого щита». Він виступив проти ісламофобії та антисемітизму, а також сказав, що «ізраїльтяни і палестинці однаково заслуговують на те, щоб жити в безпеці, гідності та мирі».

Байден підтвердив свою обіцянку повернути додому громадян США, що опинилися в заручниках.