Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 05 травня
+8
$   39.4
  42.34

14 квіт. 2024 09:43

Останнє оновлення  
14 квіт. 2024 09:43
Світ
0

744

0

Іран атакував Ізраїль. Вдалося збити 99% цілей

Іран атакував Ізраїль. Вдалося збити 99% цілей

В Ізраїлі постраждали три десятки людей.


У ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль з повітря. Запустили 30 крилатих ракет, 170 безпілотників, 120 балістичних ракет. Попри велику кількість ворожих цілей, ЦАХАЛ інформує, що зумів збити 99%.

За словами речника армії Даніеля Хагарі ні один із дронів не потрапив до повітряного простору Ізраїлю — винищувачі союзників збили всі над Іраком та Йорданією, передає The Times of Israel.

Крилаті ракети також вдалося ліквідувати за межами країни. У небі над Ізраїлем перехоплювали балістику. Деяким ракетам вдалося поцілити в авіабазу Неватім на півдні країни, однак там незначні руйнування, авіаційна база працює у звичайному режимі, запевняє Хагарі.


Медики «Червоного щита Давида» заявили, що 31 людина звернулася по допомогу після обстрілу. На півдні країни поранені двоє дітей, а в центральному регіоні Шарон сталася пожежа в медичному закладі.

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з премʼєром Ізраїлю Нетаньягу й оголосив про термінове скликання лідерів країн G7. Як повідомляє CNN, Байден заявив, що Штати не братимуть участі у будь-яких наступальних діях проти Ірану в разі бойових дій.

Тегеран оголосив, що не прагне ескалації в регіоні, але у разі військової відповіді від Ізраїлю обіцяє ще більш потужну атаку.

Пізніше ЦАХАЛ заявив, що цієї ночі вдарив по обʼєктах угруповання «Хезболла». Зокрема, Ізраїль атакував будівлі підрозділу сил спецоперацій «Радван» на півдні Лівану. Винищувачі ЦАХАЛ вразили ще кілька військових обʼєктів «Хезболли» у селах Кафр Кіла та Аль-Хʼям. Це стало відповіддю на нічну атаку Ірану на Ізраїль.


Близько 7-ї ранку Ізраїль знову відкрив свій повітряний простір після атаки. Слідом за ним це зробила Йорданія.