Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

11 трав. 2024 15:43

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

123

0

ГУР ідентифікувало десятки росіян, причетних до ударів «Кинджалів» по Україні

ГУР ідентифікувало десятки росіян, причетних до ударів «Кинджалів» по Україні

Це військові 44 окремого авіаційного полку особливого призначення дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил ЗС РФ.


Головне управління розвідки Міноборони ідентифікувало 36 російських військових, які стоять за обстрілами України аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал».

Про це повідомили в ГУР МО.

Було визначено 29 людей з командного, льотного та технічного складу 44 окремого авіаційного полку особливого призначення дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил ЗС РФ. Також було ідентифіковано 7 офіцерів з-поміж технічного персоналу полку.

Цей полк було сформовано 1 грудня 2021 року. Місце його постійної дислокації – аеродром «Саваслєйка» Нижньогородської області РФ.

Відомо, що даний полк має двохескадрильну структуру, штатно до 24 літаків – винищувачів-перехоплювачів дальньої дії МіГ-31К. Розвідники також встановили бортові номери літаків МіГ-31К зі складу полку.

За даними української розвідки, на озброєнні в полку є авіаційно-ракетний комплекс Х-47М2 «Кинджал». Його бойова частина становить 500 кг. Ракета має можливість нести ядерний заряд. Призначення – завдання максимально швидких ударів на дистанції до 2000 км.

«Нагадуємо, що за кожен здійснений проти України воєнний злочин буде справедлива відплата», – йдеться в повідомленні ГУР.

Раніше начальник української розвідки МО Вадим Скібіцький в інтервʼю виданню The Economist заявив, що Україна не зможе здобути перемогу у війні лише на полі бою. За його словами, така війна має завершитися домовленостями.