Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

21 лют. 2024 11:18

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

219

0

«Ганьба і сором»: генконсулка Польщі вибачилася перед українцями за дії поляків на кордоні

«Ганьба і сором»: генконсулка Польщі вибачилася перед українцями за дії поляків на кордоні

Польські фермери блокують пункт перетину кордону з Україною.


Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич вибачилася перед українцями за дії польських протестувальників на кордоні з Україною. Вона назвала дії своїх співвітчизників – ганебними.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Дзвонкевич пояснила, що не може вдавати, що не бачить «ганебних дій» на кордоні.

Також дипломатка нагадала про події Варшавського повстання 1944 року, про які дізналася в підлітковому віці. Зокрема вона згадала про відмову радянських військ дозволити посадку літаків союзників на підконтрольній їм території.

«Я думала, що так ганебно можуть поводитися лише росіяни. Зрештою, призначена для повстанців допомога, цілковито випадково скинута з цих літаків на околиці Варшави і опинилася в руках німців. Як підліток, я була переконана, що тільки росіяни можуть спокійно дивитись, як інші народи стікають кров’ю, що ми, поляки, ніколи чогось подібного б не зробили. А сьогодні що роблять «польські» фермери і перевізники? Не вірю, що це поляки… Справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусідньому народу, який воює за свою свободу», – написала Дзвонкевич.

Еліза Дзвонкевич додала, що її заява стосується не вимог страйкарів, а форми протесту:

«Ганьба і сором. Перепрошую, Україно, яка воює, перепрошую».

Раніше ми писали, що поляки розпочали жорстку блокаду на українсько-польському кордоні. А вже 20 лютого на коліях станції Медика протестувальники висипали близько 4 тонн зерна з двох вагонів зерновозів, які очікували перевантаження на вузьку колію. Ця агропродукція йшла транзитом до Німеччини.