Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

17 січ. 2022 16:52

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:53
Події
0

84

0

Хакери атакували форум Prozorro

Хакери атакували форум Prozorro


Хакери атакували форум Prozorro

Невідомі хакери знову атакували державні структури України. Держспецзвʼязок повідомив про атаку на сайт системи електронних закупівель Prozorro. Атаку помітили о 8:00 — на сторінці форуму Prozorro Infobox зʼявилося повідомлення, аналогічне тим, які розмістили на держсайтах після кібератаки 14 січня. Сторінку форуму відключено — Prozorro Infobox і портал Prozorro не постраждали, система публічних закупівель працює у штатному режимі, пише «Бабель».

У Prozorro заявили, що форум Prozorro Infobox — це окрема система, ніяк не пов’язана з електронною системою публічних закупівель.

«Ані інформаційний ресурс Prozorro Infobox, ані сам портал prozorro.gov.ua не постраждали [...]. Наразі ми вимкнули форум Prozorro Infobox, проводимо розслідування та працюємо над відновленням його роботи. За наявними на цей час даними, втручання в персональні дані користувачів та сам контент Prozorro Infobox не відбулося», — сказано у повідомленні.

Шевченківський районний суд Києва повідомляє про проблеми з доступом до електронної пошти, сайту на порталі «Судова влада», підсистеми «Електронний суд», функціоналу автоматизованої системи документообігу суду і реєстрів. Їхня робота призупинена.

Фахівці намагаються поновити доступ. У суді прямо не повідомляють про атаки хакерів, але вказують, що питанням зайняті органи по боротьбі із кіберзлочинністю.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня хакери атакували офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго, Міносвіти, Мінагрополітики, МЗС і Держказначейства.