Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

15 лип. 2024 14:41

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

319

0

Google Maps отримає перероблений інтерфейс. Але лише на Android

Google Maps отримає перероблений інтерфейс. Але лише на Android

Новий дизайн показуватиме карту якомога більше.


Компанія Google розробила новий дизайн для додатка Google Maps, що на Android. Зокрема, новий дизайн відмовляється від більшості повноекранних вкладок, натомість додає макети на основі аркушів, які можна перетягувати.

Про це пише 9to5Google.

У компанії кажуть, що новий дизайн показуватиме саму карту якомога більше, завжди залишаючи її на фоні. Це допомагає зберегти контекст при користуванні додатком.

Закрити аркуш можна за допомогою нової іконки «x» у верхньому правому куті або свайпом назад від лівого/правого краю.

Google Maps отримає перероблений інтерфейс. Але лише на AndroidGoogle Maps отримає перероблений інтерфейс. Але лише на Android - фото 2

Інша велика зміна стосується пошуку маршрутів. Початковий інтерфейс для введення пункту призначення з перемикачем видів транспорту і списком останніх місць перебування залишився незмінним і являє собою повноекранну сторінку.

Однак після введення у верхній частині екрана відображається лише місце початку/кінця маршруту. Спосіб перемикання режимів переміщено в нижню частину екрана для кращої доступності. У цьому інтерфейсі вже використовуються аркуші.

Google Maps отримає перероблений інтерфейс. Але лише на Android - фото 3Google Maps отримає перероблений інтерфейс. Але лише на Android - фото 4

Перше тестування нового дизайну відбулося в лютому 2024 року, але через кілька тижнів його згорнули. Було внесено деякі зміни, і в травні розпочався новий раунд тестування. Зараз новий варіант дизайну більш широко розгорнутий на стабільному каналі (версія 11.136.x) Google Maps на Android. На iOS він ще недоступний.

Раніше ми писали, що перекласти текст у Google Перекладач можна буде 110 новими мовами, до яких додали і кримськотатарську.