Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+18
$   41.44
  46.24

4 лип. 2022 17:29

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:54
Культура
0

86

0

Фільм Олега Сенцова отримав Гран-прі кінофестивалю у Польщі

Фільм Олега Сенцова отримав Гран-прі кінофестивалю у Польщі


Фільм Олега Сенцова отримав Гран-прі кінофестивалю у Польщі

Польський фестиваль «Любуське кіноліто» (Lubuskie Lato Filmowe), який проходив у Лаґуві оголосив переможців. Найкращим фільмом була названа кримінальна драма «Носоріг» Олега Сенцова. Стрічка отримала Гран-прі фестивалю «Золоте гроно».

Про це повідомляється на сторінці фільму в Facebook.

Фестиваль було засновано в 1969 році і це був єдиний фестиваль польських художніх фільмів у країні. 

Режисер Олег Сенцов, який наразі захищає Україну на розв’язаній Росією війні, записав для фестивалю відеозвернення, в якому подякував за нагороду та загалом підтримку України з боку Польщі.

«Я особисто, і весь український народ, дуже вдячний за підтримку поляків, які виявилися нашими справжніми братами та сестрами, які підтримують нас у цю важку годину, коли у нас є такий потужний ворог. З такими друзями ми обов’язково переможемо! Я був дуже радий дізнатися, що наш фільм Носоріг переміг на фестивалі в Лаґуві. Я був у вашому чудовому місті, і це одне з найкращих місць на землі, де я був. Я там був зі своїм першим фільмом Гамер, який отримав спеціальний приз, але зараз Носоріг отримав головну нагороду і для мене це дуже приємно, тому що на цьому проєкті працювало багато людей з Польщі», - сказав він.

Носоріг - друга повнометражна робота Олега Сенцова. Сюжет кримінальної драми розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу, і цей шлях приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

Світова прем'єра стрічки відбулась на Венеційському кінофестивалі у програмі Горизонти.

Стрічку придбав Netflix, тому наразі її можна подивитися на стрімінговому сервісі.

Варто зазначити, що зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Фільм створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»). Польські співпродюсери – Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік (Apple Film Production).