Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+15
$   39.36
  42.4

21 лип. 2023 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

70

0

Ердоган впевнений, що вдасться продовжити «зернову угоду»

Ердоган впевнений, що вдасться продовжити «зернову угоду»

Росія 17 липня заявила про зупинку дії "зернової угоди" і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі РФ.


image (1)

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вірить у можливість продовжити зернову іугоду після його переговорів із очільником РФ Володимиром Путіним.

Про це розповів Ердоган, якого цитує "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

Ердоган розповів, що Анкара продовжує мати контакти з Москвою, зокрема на рівні міністерств закордонних справ.

Він також має намір обговорити продовження "зернової угоди" з Путіним як телефоном, так і під час його візиту до Туреччини, який запланований на серпень.

Турецький президент зауважив, що його країна докладе всіляких зусиль, зокрема дипломатичних, для відновлення "зернової угоди".

Він упевнений  у тому, що завдяки зусиллям вдасться забезпечити продовження угоди щодо "зернового коридору".

"Припинення Чорноморської зернової ініціативи матиме цілу низку негативних наслідків, зокрема зростання світових цін на продовольство, голод і нова хвиля міграції.

Ми продовжимо брати на себе ініціативу, щоб запобігти подібному збігу обставин. Вірю, що переговори з паном Путіним допоможуть забезпечити продовження цієї гуманітарної ініціативи. У нього також є певні очікування від західних країн, і ті, своєю чергою, мають вжити відповідних заходів", - сказав Ердоган.

21 лип. 2023 14:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

109

0
Зеленський доручив Залужному та іншим посадовцям підготувати комплекс дій для продовження «зернового коридору»

Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача


cf80dfaac5281607a608ec8e948be92a

21 липня Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Говорили про захист портів, створення механізму щодо можливості продовження «зернової ініціативи». Також президент заслухав інформацію з фронту. За його словами, під пильним контролем діяльність «вагнерівців», що прибувають на територію Білорусі. Зеленський заслухав результати перевірки військкоматів.

«Ставка. Продовжуємо системну роботу із захисту наших портів та інфраструктури зернової ініціативи. Розуміємо ризики, загрози, перспективи. Доповіді командувача ВМС Неїжпапи та віце-прем’єра Кубракова.

Головкому Залужному, командувачу Неїжпапі та міністру Кубракову – підготувати комплекс дій для продовження роботи «зернового коридору». МЗС – напрацювати аналогічні дипломатичні кроки.

Фронт. Доповіді Головкома, командувачів Сирського, Тарнавського. Актуальна ситуація на полі бою. Глибока аналітична доповідь усіх наших розвідок щодо задумів противника на коротку й тривалу перспективу. Також – постачання, логістика, виробництво. Міністр Резніков, командувач Гуляк, міністр Камишін.

Північний кордон. Тримаємо під пильним контролем діяльність найманців у Білорусі. Доповіді ГУР МО, СЗР, ДПСУ.

Також триває комплексна перевірка роботи ТЦК – військкоматів. Заслухали проміжний звіт, до кінця місяця очікуємо результатів інспекції», - повідомив Володимир Зеленський.