Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
ср, 08 травня
+8
$   39.38
  42.32

8 лип. 2023 12:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

112

0

Експерти заявили про «стабільні успіхи» українських військових біля Бахмута

Експерти заявили про «стабільні успіхи» українських військових біля Бахмута

В ISW зауважили, що українські війська досягли «тактично значних успіхів» у районі Бахмута


Screenshot_5

Українські військові останнім часом досягли значних і стабільних успіхів у районі Бахмута на Донеччині, повідомили розвідка Великої Британії й американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Після затишшя в червні 2023 року протягом останніх семи днів Бахмут знову став місцем одних із найзапекліших боїв на фронті. Українські сили досягли стабільних успіхів як на півночі, так і на півдні міста, яке контролює Росія. Викликом для російських військових, швидше за все, є поганий моральний стан, поєднання різнорідних підрозділів і обмежена здатність знаходити і вражати українську артилерію», – заявили у британській розвідці.

Там додали, що російське керівництво майже напевно вважає політично неприйнятним поступитися Бахмутом, який має символічну вагу як один із небагатьох здобутків Росії за останні 12 місяців, однак не має значних резервів.

В ISW зауважили, що українські війська досягли «тактично значних успіхів» у районі Бахмута і продовжили контрнаступальні операції щонайменше на трьох інших ділянках фронту 7 липня.

«Геолокаційні кадри, опубліковані 6 липня, показують, що українські війська досягли тактично значних успіхів біля Ягідного (2 км на північ від Бахмута). Генштаб України повідомив, що українські війська вели наступальні дії на північ і південь від Бахмута, а командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські війська встановили контроль над неназваними, раніше втраченими позиціями в районі Бахмута», – йдеться в повідомленні.

7 лип. 2023 15:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

105

0
Сирський показав, як воїни 3-ї ОШБр знищують ворога на околицях Бахмута

Сирський показав роботу українських військових, які з двох пострілів знищили ворожий танк.


Screenshot_12

Українські військові знову просунулися на Бахмутському напрямку і повернули окуповані території.

Про це 7 липня повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

"Бахмутський напрямок. Сили оборони мають успіхи та просування вперед. Повернули раніше окуповані території", - розповів він.

Крім того, Сирський показав роботу українських військових, які з двох пострілів знищили ворожий танк.

"На відео робота 3-ї ОШБр на околицях міста Бахмут. Два постріли з NLAW та Javelin і танк окупантів Т-80 перетворився на металобрухт", - прокоментував командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, українські військові просунулись на понад кілометр на Бахмутському напрямку за останню добу.