Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+12
$   39.43
  42.75

11 трав. 2023 08:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

97

0

Двічі були розгромлені – ISW про підрозділи російської армії, що втекли з-під Бахмута

Двічі були розгромлені – ISW про підрозділи російської армії, що втекли з-під Бахмута

72-а російська бригада сильно постраждала в Харківській області під час контрнаступу ЗСУ.


173843-1_large

72-га окрема мотострілецька бригада РФ, частини якої були розгромлені під Бахмутом, раніше вже двічі зазнавала нищівних поразок на Харківщині і Херсонщині.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Проблеми з боєздатністю російських військових, які посилюються через постійні атаки в районі Бахмута, ймовірно, значно обмежують здатність російських сил у цьому районі оборонятися від локальних українських контратак. 72-га окрема мотострілецька бригада РФ сама по собі є символом багатьох проблем, з якими постійно стикаються російські військові», – говориться у повідомленні.

У звіті наголошується, що ця 72-а російська бригада, яка формувалася переважно з добровольців минулого серпня в Оренбурзькій області у складі 3-го армійського корпусу, восени 2022 року сильно постраждала в Харківській області під час контрнаступу ЗСУ.

Також зазначається, що українські медіа припускали, що після українського контрнаступу на Харківщині вцілілі елементи 72-ї окремої мотострілецької бригади, ймовірно, були передислоковані до Миколаївської області, де зазнали втрат під час контрнаступу ЗСУ на півдні України в жовтні 2022 року.

В ISW припускають, що деякі частини 72-ї бригади РФ нещодавно були перекинуті в район Бахмута.

«Залучення російським військовим командуванням на Бахмутському напрямку елементів формування, яке зазнало двох поразок поспіль, разом з уже виснаженими елементами ПВК «Вагнера», ймовірно, надає українським військам можливості, які вони можуть використати при обмежених контратаках», – наголошують аналітики ISW.

Нагадаємо, у результаті наступальних дій 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ на Бахмутському напрямку розгромлено підрозділи 72-ї бригади РФ, а також фактично повністю знищено 6-ту і 8-му роти цієї бригади.