Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+14
$   39.43
  42.75

2 лют. 2024 09:14

Останнє оновлення  
2 лют. 2024 09:14
Політика
0

571

0

Дрони, мобілізація та «рецепт перемоги» — про що нова стаття Залужного

Дрони, мобілізація та «рецепт перемоги» — про що нова стаття Залужного

Залужний написав статтю для CNN.


Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний написав статтю про зміни підходу до ведення війни та головні завдання для Сил оборони на 2024 рік.

Як пише CNN, у статті генерал викладає свою стратегію перемоги над Росією і проблеми, які гальмують Україну у військовому аспекті.

«Переконаний: щоб перемогти противника, ми маємо бути більш мобільними в тактиці та засобах. Використовувати наш унікальний досвід ведення бойових дій та шукати нові спроможності та шляхи здобуття переваги», — йдеться в повідомленні в Telegram головнокомандувача ЗСУ.

Переказ статті Залужного.

Кожна війна унікальна і формується технологічним прогресом, політичними умовами всередині країни і за кордоном, а також економічним середовищем. Відповідно, перемога «потребує унікальної стратегії та унікальної логіки».

Основна рушійна сила цієї війни — розвиток безпілотних систем озброєння. Безпілотники поряд з іншими видами сучасного озброєння — найкращий спосіб, як Україні уникнути втягування в позиційну війну. Опанування цих технологій — ключовий, але не єдиний фактор, що впливає на стратегію війни.

Україна має боротися зі скороченням військової підтримки з боку ключових партнерів. Запаси ракет, снарядів для систем ППО та артилерійських боєприпасів партнерів виснажуються як через інтенсивні бої, так і через дефіцит пороху у світі. Міжнародні санкції не завадили Росії (у партнерстві зі ще кількома країнами) використовувати свій військово-промисловий комплекс, щоб вести війну на виснаження. Також Росія на тлі подій на Близькому Сході може спробувати спровокувати нові конфлікти в інших місцях.

«Ми маємо визнати значну перевагу противника в мобілізаційному людському ресурсі та порівняти її з нездатністю державних інституцій України підвищити чисельність наших Збройних сил без використання непопулярних заходів», — пише Залужний.

Україну досі стримує недосконалість нормативно-правової бази, а також часткова монополізація оборонної промисловості. Через це виникають труднощі у виробництві, зокрема, боєприпасів, що ще більше посилює залежність України від союзників у питанні постачань.

Бойовий досвід України унікальний, але заради перемоги потрібно постійно шукати нові шляхи і можливості, щоб домогтися переваги над ворогом.

Головний пріоритет — оволодіння повним арсеналом відносно дешевих, сучасних і високоефективних безпілотних та інших інноваційних технологічних систем. Вони дають змогу командирам постійно стежити за ситуацією на полі бою, забезпечують розвідку в режимі реального часу та цілодобове коригування вогню.

«Це означає не що інше, як повну перебудову бойових дій — і відмову від застарілого, стереотипного мислення», — наголошує Залужний.

Серед нових операцій, які вже проводять за єдиним задумом та планом, — створення цифрового поля, контроль за радіоелектронною обстановкою, комбінування ударних безпілотних та кіберзасобів і логістичні операції.

29 січ. 2024 20:25

Останнє оновлення  
29 січ. 2024 20:26
Політика
0

676

0
Валерія Залужного не звільнили. У зверненні Заленський не повідомив про кадрові зміни

Зеленський не сказав у зверненні про звільнення Залужного.


Валерія Залужного не звільнили. У зверненні Заленський не повідомив про кадрові зміни
Фото - ОП

29 січня телеграм-канали почали поширювати інформацію про те, що Володимир Зеленський звільнив з посади Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Прессекретар президента Сергій Никифоров в коментарі «Українській правді» повідомив, що сьогодні не було такого кадрового рішення.

На запитання, чи звільняв президент Залужного прессекретар відповів: «Точно ні. Президент не звільняв головкома».

Зазначимо, що так звані «джерела» поширювали інсайд, нібито замість Залужного посаду обійняв голова ГУР Кирило Буданов.

У традиційному вечірньому зверненні Володимир Зеленський не повідомляв про жодні кадрові зміни.