Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

11 січ. 2024 15:10

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

97

0

Для жінок сертифікували ще один бронежилет

Для жінок сертифікували ще один бронежилет

Вага бронежилета від 10,5 кілограмів і більше.


Для жінок сертифікували ще один бронежилет

Міністерство оборони України сертифікувало ще один зразок жіночого бронежилета. Він має демпферні подушки, які допоможуть підігнати жилет під анатомічні особливості кожної військовослужбовиці.

Про це розповіли у Міноборони.

«Якщо у першому сертифікованому зразку від «Української броні» бронеплита мала вигнуту назовні форму, то в компанії «Темп – 3000» жіночий бронежилет укомплектували демпферними подушками. Вони допоможуть підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. Всього в комплекті – три подушечки різних розмірів», – кажуть в Міноборони.

Для захисту паху виробник розробив додаткову сумочку з м’яким балістичним пакетом. Також жіночий бронежилет має однакові балістичні характеристики, як і чоловічий.

У Міноборони додають, що випробування тривали три місяці та відбувалися у два етапи. Перший – на зручність носіння військовослужбовицями. Другий – лабораторні випробування (балістичні, не балістичні, тестування матеріалів та фурнітури).

Вага бронежилету – від 10,5 кілограма і більше, залежно від комплектації.

«У ЗСУ служить понад 40 тисяч жінок. Наша мета – забезпечити наших захисниць бронежилетами, у першу чергу йдеться про військовослужбовиць на передовій. Ми вже поспілкувалися з виробниками. Загалом «Українська броня» за умови завчасного замовлення може виготовити до 10 000 комплектів за 60-90 днів, а компанія «Темп 3000» – 5000 комплектів за місяць», – розповів Віталій Половенко, заступник Міністра оборони.

Обидва зразки доступні для централізованої закупівлі. Міністерство оборони очікує від Генерального штабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги та переліки для закупівлі. Безпосередньо закупівлею жіночих бронежилетів займатиметься Державний оператор тилу.

28 груд. 2023 09:33

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

105

0
Ширший низ і вигини під груди – в Україні сертифікували бронежилет для жінок

Бронежилет – українського виробництва. Його розробила компанія «Українська броня».


Міноборони сертифікувало перший бронежилет для військовослужбовиць.

Вигнута бронеплита, звужені плечі, розширений низ – такі конструктивні особливості має перший сертифікований в Україні бронежилет для жінок-військових.

Про це розповів головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Шарко.

Бронежилет – українського виробництва. Його розробила компанія «Українська броня».

Зразок затвердили після двох етапів випробувань. Після першого етапу польових випробувань бронежилет допрацювали з урахуванням будови жіночого тіла.

«Оскільки у жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю у «чоловічому» варіанті бронежилету», – розповів Олександр Шарко.

Крім цього, «жіночий» варіант для зручності передбачає вигнуту назовні бронеплиту.

За іншими параметрами бронежилет, вага якого становить від 10,5 кілограмів залежно від розміру і комплектації, не відрізняється від затвердженого раніше загальновійськового бронежилету.

Після сертифікації жилет став доступним для централізованої закупівлі. Міністерство оборони очікує від Генерального штабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги та переліки для закупівлі.

Закупівлею жіночих бронежилетів у займатиметься «Державний оператор тилу».

Ширший низ і вигини під груди – в Україні сертифікували бронежилет для жінокШирший низ і вигини під груди – в Україні сертифікували бронежилет для жінок - фото 2Ширший низ і вигини під груди – в Україні сертифікували бронежилет для жінок - фото 3

8 січ. 2024 10:11

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
2

164

0
Купили 50 тисяч неякісних бронежилетів у росіян – ексчиновникам Міноборони повідомили про підозру

Бронежилети закупили у компанії нерезидента, кінцевими бенефіціарними власниками якої є громадяни РФ.


Купили 50 тисяч неякісних бронежилетів у росіян – ексчиновникам Міноборони повідомили про підозру

Повідомлено про нову підозру колишнім заступнику Міністра оборони України і керівнику Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони.

Також повідомлено про підозру ексначальнику управління розвитку речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Їм інкриміновано розтрату майна і перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч.1 ст. 114-1 КК України).

Про це інформує Офіс генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані у період дії воєнного стану придбали для потреб ЗСУ 50 тисяч бронежилетів, які за своїм якісним станом та характеристиками не відповідали встановленим вимогам та не могли бути використані у війську.

Засоби індивідуального захисту було закуплено у компанії нерезидента, кінцевими бенефіціарними власниками якої є громадяни РФ.

Згідно висновків судових балістичної, товарознавчої та економічної експертиз в результаті поставки засобів індивідуального захисту неналежної якості державі заподіяно 948 млн гривень збитків.

Наразі двоє з підозрюваних перебувають під вартою в межах інших кримінальних проваджень.

Колишні заступник Міністра оборони України і керівник Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони підозрюються у розтратах 100 та 250 млн грн на закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ, а також майже мільярда гривень на постачанні для ЗСУ непридатної військової форми.

Купили 50 тисяч неякісних бронежилетів у росіян – ексчиновникам Міноборони повідомили про підозруКупили 50 тисяч неякісних бронежилетів у росіян – ексчиновникам Міноборони повідомили про підозру - фото 2