Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+28
$   41.1
  44.63

27 груд. 2023 17:07

Останнє оновлення  
27 груд. 2023 17:07
Економіка
0

102

0

Де взяти грошей на велику мобілізацію – ще не знають у Мінфіні

Де взяти грошей на велику мобілізацію – ще не знають у Мінфіні

У міністерстві припускають, що доведеться шукати можливості щодо додаткових доходів, додаткових джерел фінансування.


Де взяти грошей на велику мобілізацію – ще не знають у Мінфіні

Міністерство фінансів має багато питань щодо продовження мобілізації, а саме її термінів, планів та прогнозної чисельності осіб. На сьогодні внутрішній потенціал фінансування військових потреб армії вичерпано.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час ютуб-проекту Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

За його словами, для початку потрібно дати Генштабу та Міноборони можливість знайти підходи у цьому питанні та запропонувати рішення, як вони бачать оптимізацію діючих витрат, бо Україна виснажила внутрішній потенціал щодо фінансування військових потреб.

Штучно збільшити видатки не вийде, адже їх просто немає, зазначив Марченко.

«Якщо нам потрібно буде їх знайти, то нам потрібно розуміти в часі – їх потрібно знайти вже сьогодні, чи це березень-квітень-травень, можливо, друге півріччя. Тобто мені потрібна картина, як міністру, тоді можна буде говорити про забезпечення цих потреб», – пояснив глава Мінфіну.

Він додав, що не виключає, що доведеться шукати можливості щодо додаткових доходів, додаткових джерел фінансування внутрішніх.

«Але поки що рано говорити про цифри, тому що несформоване розуміння потреб з боку відповідальних структур», – сказав він.

Марченко заявив, що Мінфін не має інформації про те, яку потребу треба буде забезпечити.

Він додав, що саме Міноборони рахує потреби ЗСУ, визначає можливі джерела оптимізації існуючих потреб і виходити з Мінфіном на спільне рішення.

Відповідаючи на запитання щодо заяв президента Володимира Зеленського, що мобілізація коштуватиме Україні додаткові 500 млрд грн, Марченко заявив, що такі розрахунки можна назвати «досить коректними».

19 груд. 2023 19:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

150

0
Військові просили додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей − Зеленський

Президент чекає від військових пропозиції щодо демобілізації.


Screenshot_33

Військові на одній з останніх ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей, але наразі це питання допрацьовується, повідомив президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив президент під час щорічної пресконференції 19 грудня.

"Це питання наших військових, главкома і Генштабу. Вони звернулись на рівні  ставки щодо мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони звернулись щодо захисту нашої держави, потенційних контрнаступальних дій і щодо дефіциту. І вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей", - сказав глава держави.

Зеленський назвав цю цифру "дуже серйозною" і сказав, що повідомив на ставці, що йому потрібно більше аргументів, щоб підтримувати "цей напрямок", бо "це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів".

"Щодо людей мені треба конкретика, бо що буде з мільйонною армією України? Дуже потужною, я вважаю. Що буде з тими хлопцями, що щодня там (на фронті), принаймні, що з тими, що 2 роки захищають нашу державу? У нас є питання ротаційні, є питання відпусток, тобто це повинен бути комплексний план і в цьому мобілізаційному законі ви повинні надати відповіді мені і суспільству передусім", - додав Зеленський.

Зеленський повідомив, що військові почали працювати над цим планом, але він "поки що не побачив там демобілізації", хоча вважає її питанням "номер один".

26 груд. 2023 15:22

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 15:22
Суспільство
0

156

0
Мобілізація 500 тисяч. Залужний пояснив, звідки взялася така цифра

Залужний пояснив, навіщо потрібно стільки мобілізованих.


Валерій Залужний зазначив, що військове командування виконує функції захисту держави, відповідно, формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс.

Генеральний штаб ЗСУ для успішного ведення бойових дій у ході повномасштабної війни з Росією запропонував мобілізувати до Сил оборони України ще 450-500 тисяч осіб. І коштуватиме це 500 мільярдів гривень.

Звідки взялася саме така цифра, пояснив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в ефірі «Єдиних новин».

«Що стосується цієї цифри, ми її сформували на наступний рік, вона, звісно, враховує покриття поточного комплекту, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, яких ми можемо зазнати 2024 року. Озвучувати цифри, які стосуються кожного із цих показників я не можу. Це військова таємниця», - сказав Головнокомандувач.

title

https://www.youtube.com/watch?v=onc7rgVu338