Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

29 верес. 2023 17:30

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

278

0

Де в Україні збудують німецький завод бронетехніки

Де в Україні збудують німецький завод бронетехніки

Нині Rheinmetall подав дозвіл до інших відомств і розраховує найближчим часом отримати відповідь.


355850847_3378575975726088_4089055123058458154_n

Німецький збройовий концерн Rheinmetall, який планує створити спільне підприємство з українською стороною, визначився із місцем розташування. Федеральне антимонопольне відомство Німеччини офіційно дало дозвіл.

Про це повідомили на сайті компанії Rheinmetall. Там розповіли, чим займатиметься завод.

Нині Rheinmetall подав дозвіл до інших відомств і розраховує найближчим часом отримати відповідь.

За словами керівництва концерну, німецько-українське підприємство перебуватиме у Києві та займатиметься ремонтом, збиранням, виробництвом та розробкою військових транспортних засобів.

На перших етапах співробітництва підприємство зосередиться на ремонті техніки від союзників. Пізніше у планах Rheinmetall виробляти окремі види оборонної продукції в Україні.

«У перспективі співпраця між Rheinmetall та українською оборонною промисловістю може також передбачати спільну розробку військових систем командами українських та німецьких фахівців, зокрема для подальшого експорту в Україну», — додали в концерні.

21 верес. 2023 13:00

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

172

0
У Сумах завод виробляв насоси, які постачали до РФ для атомних реакторів

Заарештовано статутний капітал, нерухоме та рухоме майно українського заводу на загальну суму майже 365 млн грн


Screenshot_10

Служба безпеки ліквідувала масштабну схему постачання до РФ стратегічно важливої продукції для атомної енергетики та нафтогазової галузі країни-агресора. Мова йде про насосне обладнання, яке виготовляється на одному із заводів у Сумах. Це підприємство входить до структури російської фінансово-промислової групи ГМС, яка є однією з найбільших «донорів» бюджету РФ.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті слідчих дій заарештовано статутний капітал, нерухоме та рухоме майно українського заводу на загальну суму майже 365 млн грн.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ керівництво сумського заводу розробило схему постачання української продукції до Росії в обхід накладених санкцій.

Для маскування злочинної діяльності зловмисники задіяли підконтрольні комерційні структури з декількох країн Європи та Азії.

Встановлено, що іноземні підприємства закуповували насосне обладнання нібито для своїх потреб, а потім переправляли його кінцевим замовникам до РФ.

Крім цього, посадовці постачали українське насосне обладнання до двох азійських країн для будівництва атомних електростанцій під керівництвом Росатому.

Під час обшуків за місцями роботи і фактичного проживання фігурантів вилучено документи, комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами оборудки.

Наразі двом посадовцям заводу повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, вчинена організованою групою).

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.