Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+15
$   39.43
  42.85

16 лют. 2024 09:37

Останнє оновлення  
16 лют. 2024 09:42
Події
0

268

0

«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові?

«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові?

Генштаб каже, що Сили оборони України контролюють ситуацію в Авдіївці. 


«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові?
Фото - Костянтин і Влада Лібертови

Станом на ранок 16 лютого найгарячішим місцем фронту залишається Авдіївка. За інформацією Генерального штабу ЗСУ,  українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

«Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 28 атак ворога в районах Авдіївки, Ласточкиного та ще 5 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області. Згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках», - зазначають у Генштабі.

Запеклі бої точаться в межах міста. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження.

ЗСУ нищать росіян в Авдіївці

Командувач операційної зони «Таврія» Олександр Тарнавський заявляє, що підготовлені нові позиції й продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв.

За його інформацією, станом на 9 ранку 16 лютого загальні втрати ворога у живій силі склали 711 осіб.

Минулої доби росіяни завдали 58 авіаударів, 3 ракетних удари, провів 70 бойових зіткнення та вчинив 1031 артобстріл.

Загальні втрати ворога в озброєнні та військовій техніці минулої доби склали 52 одиниці, не враховуючи БпЛА. Зокрема, 9 танків, 24 ББМ, 10 артсистем, 1 станція БпЛА, 6 автомобілів. Також Сили оборони України знищили 2 одиниці спецтехніки противника.

Нейтралізовано або знищено 259 БпЛА різних типів.

«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові?

110-та і 3-тя штурмова бригади

110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка інформує, що противник кидає на Авдіївський напрямок просто колосальні сили в кількості особового складу, бронетехніки та авіації.

«Проти нас - більше 12-ти окремих з'єднань противника. Бригади, полки, окремі підрозділи спеціального призначення.

Наші хлопці, в нелюдських умовах, під щохвилинними артилерійськими обстрілами, під постійними авіаційним бомбардуванням виконують поставлені задачі. 110-та продовжує на своїх плечах нести оборону міста», - зазначили на сторінці 110-ї бригади.

Відомо, що на підсилення прийшла Третя окрема штурмовва бригада.

«Співвідношення сил у районі Авдіївки один до семи, а сама ситуація в цьому районі — «критична», — пресофіцер 3-ї ОШБр Олександр Бородін.

Попри заяви військового командування, що ситуація в Авдіївці залишається контрольованою, хоча й критичною, у соцмережах з’являються дописи воїнів, котрі закликають вивести ЗСУ з міста.

«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 2

«Де друга лінія оборони?»

Фотографи Костянтин і Влада Лібертови, які знімають воїнів на передовій із початку великого вторгнення, також розкритикували дії військового керівництва. За їх словами, сьогодні на Авдіївському напрямку найгостріше стоїть питання «Де друга лінія оборони». За твердженням фотографів, вона не готова, про що знають і самі військовослужбовці.

Публікуємо їх пост з інстаграму дослівно:

«За весь час нашої роботи ми ніколи не коментували дій командування та не давали їм оцінки. Якось виходило знайти більш менш логічні пояснення тому, що відбувається, принаймні нам так здавалось. А коли не виходило, ми переконували себе, що ми не військові, ми не знаємо всього, не бачимо всієї картини, і, відповідно, не хотіли розводити «зраду».

Але сьогодні, під цими фотографіями, зробленими нами під Авдіївкою, коли на наших очах місто та околиці без зупинки рівняли з землею з усіх видів озброєння, ми хочемо публічно задати одне питання.

Де друга лінія оборони? Якщо вірити карті діпстейт, «клешні» навколо міста почали формуватись майже рік тому. Це точно не було сюрпризом. Розмови про те, що ситуація навколо міста загострюється, що ворог наступає - все це ми знаємо вже майже рік. Тож де друга лінія оборони?

Поки ми чекали на озброєння для запорізького контрнаступу, ворог мінував поля, бетонував окопи, будував цілі підземні міста. І Запорізький контрнаступ провалився.

Чому ми не робили те саме в Авдіївці? Чому ми не готувались до того, що одного дня вони кинуть сюди всі сили? Тим більше, що глуха оборона, на меті якої виснаження сил противника - це ж наче наша офіційна стратегія. На фото ви бачите, як виглядає ця оборона, і чиї сили вона насправді виснажує.

Так, ми досі цивільні. Ми досі не знаємо всього, не бачимо всієї картини. Але це питання задаємо тут не тільки ми, а і військові, які сьогодні ціною власного життя цю оборону з останніх сил тримають. І вони не розуміють, чому ми майже рік ніяк не готувались до того піздєца, який зараз відбувається.

Сьогоднішні спроби відстояти місто, терміново кинувши туди третю штурмову, зі сторони виглядають як той мем, в якому з пробитої цистерни потоком плескає вода, і чувак намагається зупинити її клаптиком скотча.

Тож наступна фортеця - Покровськ? Чи одразу Костянтинівка?»

«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 3«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 4«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 5«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 6«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 7«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 8«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 9«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 10«Де друга лінія оборони?» — фотографи показали фото випаленого міста. Що кажуть військові? - фото 11