Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
ср, 08 травня
+13
$   39.38
  42.32

16 серп. 2023 07:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

137

0

CNN оприлюднило кадри липневої атаки на Кримський міст морським дроном

CNN оприлюднило кадри липневої атаки на Кримський міст морським дроном

Дрон отримав назву «Морський малюк» (Sea Baby)


dron

Служба безпеки України (СБУ) надала журналістам кадри про використання експериментального морського безпілотника для атаки на Кримський міст 17 липня.

Про це повідомляє CNN.

В українській спецслужбі також надали виданню нові подробиці про операцію минулого місяця, і зазначили, що будуть нові подібні атаки.

Глава СБУ Василь Малюк заявив, що використаний безпілотник, який отримав назву «Морський малюк» (Sea Baby), став результатом багатомісячної розробки, яка розпочалася одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«Морські безпілотники - це унікальний винахід Служби безпеки України. Жодна з приватних компаній не бере участі. За допомогою цих безпілотників нещодавно ми успішно вразили Кримський міст, ВДК (великий десантний корабель) «Оленегірський Гірник» та танкер SIG», - зазначив він.

СБУ надала журналістам відео липневої операції, на якому було показано екран пілота за кілька хвилин до того, як дрон доставив до 850 кг вибухівки до однієї з бетонних опор мосту.

У CNN додали, що джерела в службі також надали їм два відео з камер відеоспостереження, на яких видно момент удару одного безпілотника по дорожній ділянці мосту, а потім приблизно через 5 хвилин ще один удар - по залізничній ділянці з протилежного напрямку.

Керівник СБУ Малюк також взяв на себе відповідальність за першу атаку на незаконний Кримський міст 8 жовтня, але відмовився повідомити подробиці.

Screenshot_1

Відео СБУ про липневу атаку на Кримський міст