Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 05 травня
+10
$   39.4
  42.34

25 квіт. 2024 14:35

Останнє оновлення  
25 квіт. 2024 14:35
Суспільство
0

219

0

Чи вручатимуть ТЦК повістки чоловікам за кордоном: пояснення Міноборони

Чи вручатимуть ТЦК повістки чоловікам за кордоном: пояснення Міноборони

Зараз роблять все можливе, щоб електронний кабінет запрацював у червні.


Перебуваючи за кордоном, чоловіки призовного віку матимуть можливість оновити військово-облікові дані. Водночас, ТЦК за кордоном працювати не будуть, тому повістки не вручатимуть.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі «Радіо Свобода».

«ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Це виглядає доволі нереальним» – сказав він.

Після набуття чинності нового закону про мобілізацію, у чоловіків призовного віку в Україні і за кордоном протягом 60 днів буде можливість оновити військово-облікові дані, зокрема і через електронний кабінет.

Також Лазуткін розповів, чи означає це, що чоловікам з-за кордону потрібно буде повертатися до України, аби оновити свої дані.

«Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну… Для тих, хто за кордоном, буде можливість зробити це в консульських установах, а також через електронний кабінет», – каже речник Міноборони.

Наразі в Міноборони роблять все можливе, щоб електронний кабінет, через який можна оновити дані, запрацював у червні.

«Зараз робиться все можливе для того, щоб така можливість була…На етапі активної розробки. Я практично щодня спілкуюся з людьми, які займаються цим. Там дуже багато питань, і в тому числі, які стосуються технічних рішень, кібербезпеки. Процес йде, талановиті люди залучені до нього. Планується, що запрацює все червні, і можна буде завантажити туди інформацію про себе, буде підтягуватися туди інформація з державних реєстрів. Таким чином, сервіс стане більш зручним для більшої кількості громадян, які вже звикли жити з допомогою смартфона, ноутбука, планшета», – пояснив Лазуткін.

За його словами, проходження військово-лікарської комісії в електронному кабінеті не передбачене. Натомість впровадження електронного кабінету дозволить якісно здійснювати облік військовозобов’язаних.

Читайте також: Зміни в мобілізації: строки служби, виплати, покарання, відпустка, вилучення авто і бронювання.