Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+15
$   39.43
  42.85

5 лют. 2024 11:02

Останнє оновлення  
5 лют. 2024 11:02
Здоров'я
0

1154

0

Чи можна робити щеплення дитині, яка кашляє?

Чи можна робити щеплення дитині, яка кашляє?

Коли дитині не можна робити щеплення?


Міністерство охорони здоров’я розповіло, чи можна робити вакцинацію дитині, яка кашляє. Фахівці зазначають, що щеплення не потрібно відкладати, якщо кашель не є симптомом серйозного захворювання. Щеплення навіть можна робити при ознаках легкої ГРВІ – це безпечно. Лікар, який проводить огляд, має прийняти рішення щодо вакцинації.

Про це повідомляє МОЗ.

Якщо ви вагаєтеся та не впевнені щодо стану дитини, то лікар у будь-якому разі лікар повинен оглянути дитину перед вакцинацію та після цього надасть свої висновки щодо наявності протипоказань, можливості провести щеплення.

Визначальними причинами, через які лікар може відкласти будь-яку вакцинацію, є:

  • гостре захворювання з температурою, вищою за 38°С;
  • стан організму, коли після введення вакцини імунітет може не сформуватися. Наприклад, хіміотерапія, вживання великих доз стероїдних гормонів або ліків, що пригнічують імунітет;
  • серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи алергія на один із її компонентів. У цьому випадку лікар ухвалює рішення про те, щоб не робити щеплення взагалі або робити в лікарні під наглядом, або розглядатиме можливість знайти іншу вакцину, яка не містить цього компонента.

«Якщо ваша дитина пропустила щеплення через протипоказання, проконсультуйтесь з лікарем та надолужте їх якомога швидше», - наголошують у МОЗ.