Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

10 черв. 2023 12:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

116

0

Борис Джонсон іде з парламенту через вечірку під час пандемії

Борис Джонсон іде з парламенту через вечірку під час пандемії

Після відставки з посади премʼєра влітку 2022 року Джонсон залишався депутатом від одного з лондонських округів, який він представляв у Палаті громад.


Screenshot_4

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відмовився від мандата депутата Палати громад британського парламенту через скандал з вечірками на Даунінг-стріт у розпал пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє ВВС.

Причиною відставки стали висновки опублікованої раніше цього ж дня доповіді комітету з привілеїв Палати громад, яка розслідувала обставини організації вечірок у резиденції премʼєра під час локдауну, запровадженого під час пандемії.

Після відставки з посади премʼєра влітку 2022 року Джонсон залишався депутатом від одного з лондонських округів, який він представляв у Палаті громад. Тепер там проведуть дострокові вибори.

Автори доповіді дійшли висновку, що Джонсон навмисне вводив парламент в оману. Колишній премʼєр це заперечує. Він звинуватив авторів доповіді в політичній упередженості. Джонсон не заявив, що йде з політики. Не повідомлялося, чи він знову балотуватиметься.

«Було ясно, що комітет сповнений рішучості використовувати судовий розгляд проти мене, щоб вигнати мене з парламенту. Вони досі не надали жодних доказів того, що я свідомо чи з необережності ввів Палату громад в оману. Я не брехав», — заявив Джонсон.

Політик звинуватив голову комітету Харрієт Харман з лейбористської партії в упередженості.