Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

13 трав. 2024 09:36

Останнє оновлення  
13 трав. 2024 09:40
Події
0

140

0

Бій за Харківщину: росіяни мають тактичний успіх і вклинилися в оборону ЗСУ

Бій за Харківщину: росіяни мають тактичний успіх і вклинилися в оборону ЗСУ

Аналітики зазначають, що росіяни окупували деякі населені пункти.


Бій за Харківщину: росіяни мають тактичний успіх і вклинилися в оборону ЗСУ
Мапа - DeepState

На Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється. Ведуться бойові дії на напрямках Пильна - Лук’янці, Пильна - Глибоке, Пильна - Олійникове, Муром - Бугруватка.

Крім того, росіяни проводять штурмові дії на напрямках Стрілеча - Глибоке, Олійникове - Глибоке, Оліникове - Лук’янці, Муром - Стариця, Плетенівка - Тихе.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ станом на 00:30 13 травня.

За інформацією військових, протягом доби на цих напрямках ворог здійснив 22 штурмові дії, із них 14 - ще тривають.

Ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до 5 батальйонів та не рахується із власними втратами. Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів.

«На даний час ворог має тактичний успіх», - визнають у Генштабі.

Наголошують, що сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону.

«Наші захисники ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження противнику, широко застосовують безпілотні системи з метою ведення розвідки і завдання точкових ударів для завдання максимальних втрат. Триває розгортання резервів для стабілізації ситуації. В ході визначення завдань військам, одним із головних пріоритетів є збереження життя наших воїнів», - резюмують у Генеральному штабі.

Аналітики DeepState інформують, що ворог фактично зайняв населені пункти Мороховець-Олійникове-Зелене та продовжує свій рух в напрямку села Липці. Тривають активні бої за Лук'янці, які ворог майже повністю окупував.

«Росіяни намагаються закріпитися в Глибокому, здійснюються спроби просуватися піхотою, але перебувають під постійним вогнем, зокрема, FPV-дронів Сил оборони, що значно ускладнює пересування, але, на жаль, їх це не зупиняє», - йдеться у повідомленні.

Противник продовжує підбиратися до Вовчанська, закріплятися на околицях для подальшого заходу в місто.

«Наші бійці зустрічають вогнем і докладають зусилля, щоб стримати натиск. Місто перебуває під щільним обстрілом, триває евакуація цивільного населення. Були численні повідомлення про зайняття ворогом н.п. Гатище, але інформація перебуває на уточненні. Бої тривають», - зазначають у DeepState.

Нагадаємо, 1740 російських військових ліквідували Сили оборони протягом доби.