Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

9 лют. 2024 14:34

Останнє оновлення  
9 лют. 2024 14:34
Події
0

232

0

Біля Миколаївського морпорту вебкамери шпигували за кораблями ЗСУ

Біля Миколаївського морпорту вебкамери шпигували за кораблями ЗСУ

Чоловіка, який встановив камери, затримали.


У Миколаєві затримали ще одного агента російських спецслужб. Чоловік збирав розвіддані про Сили оборони поблизу акваторії Чорного моря.

За даними СБУ, особливу увагу ворог приділяв кораблям ЗСУ, а також морські судна торговельного флоту України, які експортують агропродукцію.

Щоб відстежувати місця базування кораблів, фігурант установив декілька вебкамер на технологічних спорудах поблизу місцевого порту. Камери мали вести для російської спецслужби безперервну онлайн-трансляцію морського та річкового трафіків.

Правоохоронці виявили й деактивували приховані камери, а самого зловмисника затримали на гарячому, коли він намагався встановити чергову вебкамеру з видом на річкову акваторію, кажуть в СБУ.

Як встановило слідство, ще одним завданням російського агента було виявлення наземних об’єктів Сил оборони, зокрема військових шпиталів, навчальних центрів та блокпостів.

«Зловмисником виявився працівник місцевої компанії, якого спецслужба рф дистанційно завербувала наприкінці 2023 року. У поле зору окупантів він потрапив через свою активність у прокремлівських Telegram-каналах. Надалі агент спілкувався зі своїм російським куратором через анонімний чат у популярному месенджері», – кажуть в СБУ.

Під час обшуку в затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його комунікації з російськими спецслужбами. Також у фігуранта знайшли інструменти для монтажу відеокамер та коробки від них.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Біля Миколаївського морпорту вебкамери шпигували за кораблями ЗСУБіля Миколаївського морпорту вебкамери шпигували за кораблями ЗСУ - фото 2Біля Миколаївського морпорту вебкамери шпигували за кораблями ЗСУ - фото 3Біля Миколаївського морпорту вебкамери шпигували за кораблями ЗСУ - фото 4