Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 12 травня
+5
$   39.72
  42.81

20 жовт. 2023 08:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

123

0

Байден звернувся до американців із закликом підтримати Україну та Ізраїль

Байден звернувся до американців із закликом підтримати Україну та Ізраїль

Байден оголосив, що подасть до Конгресу терміновий бюджетний запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю


Screenshot_1

Президент США Джо Байден у своєму зверненні до американців з Овального кабінету попросив підтримки для України та Ізраїлю.

Президент США назвав поточний момент «переламною точкою» — битвою між світовими демократіями та автократіями, пише «Бабель».

Байден порівняв війну в Ізраїлі з війною Росії в Україні. Він звинуватив ХАМАС і президента РФ Володимира Путіна в бажанні «повністю знищити сусідню демократію», однак, зазначив, що вони «являють собою різні загрози».

Байден оголосив, що подасть до Конгресу терміновий бюджетний запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю, а також сказав, що підтримка обох країн є «життєво важливою для національної безпеки Америки».

Президент США наголосив, що терористичне угруповання ХАМАС «не представляє палестинський народ» і звинуватив його у використанні палестинців, «як живого щита». Він виступив проти ісламофобії та антисемітизму, а також сказав, що «ізраїльтяни і палестинці однаково заслуговують на те, щоб жити в безпеці, гідності та мирі».

Байден підтвердив свою обіцянку повернути додому громадян США, що опинилися в заручниках.

19 жовт. 2023 10:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

107

0
Байден проситиме у Конгресу 60 млрд доларів для України – NBC

60 млрд доларів для України та 40 млрд – для Ізраїлю, Тайваню і зміцнення кордону США з Мексикою.


Screenshot_2

Президент США Джо Байден планує попросити Конгрес додатково виділити 100 млрд доларів на військову підтримку Ізраїлю та України.

Про це повідомляє NBC News.

Зазначається, що формування пакету досі не узгоджене остаточно. За даними джерел він, кошти, ймовірно, будуть розподілені наступним чином: 60 млрд доларів для України, а решта 40 млрд – для Ізраїлю, Тайваню і зміцнення кордону США з Мексикою.

Загальний запит на додаткове фінансування, який, як очікується, буде поданий на фінансовий рік, що закінчується у вересні наступного року, становитиме близько 100 млрд доларів.

За даними видання, республіканці розраховують, що новий пакет допомоги Україні буде використаний, зокрема, для поповнення американських військових запасів, особливо боєприпасів, які раніше у були відправлені до Європи та України.

Хоча очікується, що це фінансування буде додане до запиту на надання воєнної допомоги Україні, джерела пояснили, що зброя може бути використана для різних цілей, зокрема і на Близькому Сході.

Журналісти також зазначають, що члени Республіканської партії дедалі більше розходяться в думках щодо того, чи слід продовжувати допомогу США Україні в її війні з Росією. Так, США вже надали Києву понад 75 млрд доларів військової, гуманітарної та фінансової допомоги.