Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+9
$   39.43
  42.85

10 серп. 2023 14:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

135

0

Алкогольну компанію Bacardi назвали міжнародним спонсором війни

Алкогольну компанію Bacardi назвали міжнародним спонсором війни

Bacardi Limited – найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах.


bakardi

Україна внесла бермудську алкогольну компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує вести бізнес у Росії.

Про це повідомляє Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК).

Bacardi Limited – найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах. Серед відомих брендів компанії: бренді Baron Otard, D'USSÉ; джин Bombay; ром Bacardi; текіла Cazadores; горілка Grey Goose, Eristoff; віскі Dewar's, William Lawson's, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla, Craigellachie, Angel's Envy та інші напої (Martini, St-Germain, Bénédictine).

«Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Bacardi оголосила про зупинення експорту в росію та припинення вкладень у рекламу, але пізніше ця частина повідомлення зникла з її офіційної заяви. Отже, компанія продовжила постачати свою продукцію в рф на мільйони доларів і шукати нових співробітників, публікуючи оголошення про вакансії», – повідомили в НАЗК.

Російський підрозділ компанії за рік повномасштабної війни імпортував товарів на 169 млн доларів. За даними на сайті Федеральної податкової служби рф, виручка «Баккарді Рус» в 2022 році зросла на 8,5%, до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток – до 4,7 млрд (+206,5% порівняно з 2021 роком). Податок на прибуток до російського бюджету було сплачено на суму понад 12 млн доларів.