Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 04 травня
+12
$   39.4
  42.34

14 січ. 2024 18:35

Останнє оновлення  
14 січ. 2024 18:35
Події
0

121

0

7-річний хлопчик підпалив дитячу кімнату у київському ТЦ «Космополит»

7-річний хлопчик підпалив дитячу кімнату у київському ТЦ «Космополит»

Увечері 13 січня спалахнула пожежа у ТРЦ «Космополит» у Солом’янському районі, рятувальники проводили евакуацію людей.


Пожежа у столичному торговельному центру «Космополит», внаслідок якої постраждало троє людей, виникла через умисний підпал.

Про це йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці розповіли, що інформація про пожежу у ігровій кімнаті ТРЦ Солом’янського району столиці надійшла до поліції ввечері 13 січня. На місці працювали наряди поліції, ДСНС та медики. Відвідувачів торгового центру вчасно евакуювали, серйозних травм та ушкоджень громадяни не отримали.

«Надалі, під час проведення огляду місця події та опрацювання відео з камер внутрішнього спостереження, поліцейські у співпраці зі службою безпеки ТРЦ встановили, що пожежа виникла внаслідок умисного підпалу, який здійснив 7-річний хлопчик – відвідувач парку розваг», – кажуть у поліції Києва.

У відомстві кажуть, що батьки разом з дитиною запрошені до Солом’янського управління поліції для давання показів. За вказаним фактом слідчі розслідують кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна.

12 січ. 2024 12:18

Останнє оновлення  
12 січ. 2024 12:18
Події
0

89

0
У Києві посадовця метро підозрюють у завдані понад 13 млн грн збитків на постачаннях вагонів

Правоохоронці розвʼязують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу


Прокуратура підозрює заступника у комунальному підприємстві «Київський метрополітен» у завданні 13,1 млн грн збитків на постачаннях вагонів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру одному із заступників КП «Київський метрополітен» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що у період 2012-2017 років КП «Київський метрополітен», використовуючи кошти, надані за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку, уклало договори з двома акціонерними товариствами РФ щодо виробництва та поставки останніми вагонів для метрополітену.

Вказаними договорами передбачені штрафні санкції за порушення умов поставки вказаних вагонів.

У період 2013-2014 років постачальники порушили умови договору та у визначені терміни не поставили вагони на адресу КП «Київський метрополітен».

«Однак підозрюваний, через неналежне виконання службових обов’язків, погодив платіжні доручення на оплату вагонів у повному обсязі без вирахування суми штрафу, чим заподіяв комунальному підприємству збитки в розмірі 13,1 млн грн», – кажуть в прокуратурі.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідство триває.