Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+18
$   41.44
  46.24

30 листоп. 2023 14:29

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Здоров'я
0

219

0

56 людей померли від COVID протягом тижня. У трьох областях перевищений епідпоріг

56 людей померли від COVID протягом тижня. У трьох областях перевищений епідпоріг

На заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.


Screenshot_3

В Україні зараз сезон коронавірусу та грипу. У трьох областях перевищений епідемічний поріг, там можуть вводити певні обмеження.

Про це в ефірі телемарафону заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"13 штамів COVID у нас зараз циркулює територією України. Дійсно, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз суттєве погіршення ситуації з захворюваністю, враховуючи зимовий період", - сказав Кузін.

За його словами, серед усіх випадків захворюваності на коронавірус та грип майже 50% госпіталізацій, серед яких багато дітей. Крім того, на заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.

"В трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг - це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні до цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", - наголосив Кузін.

Він додав, що з початку епідемічного сезону загалом вже більше мільйона українців перехворіли на грип та коронавірус. За тиждень до лікарень госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. За словами Кузіна, серед всіх випадків захворюваності коронавірус зараз займає до 35%.

"Захворюваність на COVID також зростає, за останній тиждень вона зросла на 20%, вона точно зростає серед дітей. Також реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, у тому числі одна дитина", - заявив головний санітарний лікар.

Screenshot_2

Ігор Кузін про коронавірус

29 листоп. 2023 16:06

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Здоров'я
0

169

0
В Україну надійшла партія оновленої вакцини для захисту проти «Омікрону»

Вакцину отримано в рамках міжнародної ініціативи СOVAX. Її розподілять між усіма областями України для безкоштовної вакцинації.


Screenshot_17

В Україну доставили 203 тисячі доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19. Це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон».

Про це повідомляє МОЗ.

Вакцину отримано в рамках міжнародної ініціативи СOVAX. Її розподілять між усіма областями України для безкоштовної вакцинації.

«Бівалентна вакцина адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон». Зараз територією України циркулює понад 13 штамів «ковіду», тобто вірусу SARS-CoV-2. Усі виявлені мутації – це відхилення від штаму «Омікрон», який переважає в країні. Понад 200 тисяч доз вакцини, яку доставив ЮНІСЕФ, призначені для бустерного щеплення тих, хто вже має первинний курс вакцинації проти COVID-19.

Вакцина буде доступна на рівні кожної області, тому закликаю усіх подбати про здоров’я та посилити імунітет, особливо людям, які входять до груп ризику – з ослабленим імунітетом чи супутніми захворюваннями, старшим за 60 років», – розповів Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

Вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням в разі хвороби. Щеплення – безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» – вакцина «Comirnaty» для дітей).