Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 04 травня
+17
$   39.4
  42.34

29 січ. 2024 07:31

Останнє оновлення  
29 січ. 2024 07:32
Події
0

437

0

30 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти

30 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти

Лібертов побував там, де не буває журналістів. 


30 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти
Фото - Костянтина Лібертова

Фотограф Владислав Лібертов показав, як працюють українські воїни на передових позиціях, що розташовані за 50-70 метрів від окупантів. Разом з піхотою вони провели 30 годин на «нулі» – 30 годин в тісному бліндажі 1,5 на 1,5 метри. У Куп’янську Харківської області.

«Заїжджаємо на позиції вночі через темний ліс. На підʼїзді бачимо розриви від артилерії. Гусянку дуже добре чути, дорога одна. Розриви все ближче до нас.

Забігаємо до темного вологого бліндажу, де ледве змогли поміститися всі разом (5 людей). По нас одразу починають працювати гради і стволка. Ворог в 50-70 метрах, бачить і чує все. Він хоче крові.

В бліндажі троє хлопців, які мають вже заходити на позиції. Хвилин 40 вони чекають, доки закінчиться обстріл. Трохи стихає і хлопці рушають на позиції.

Майже відразу по рації чутно крики «300!». Один з хлопців став на «лепесток», до позицій він так і не дійшов. Двоє поранених, один важкий», - розповідає Владислав у своєму інстаграмі.

30 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти

Евакуація відбувалася у суцільній темряві: жодних ліхтарів. Щойно воїни завантажили у «броню», почався обстріл.

«Добігаємо до укриття і так сидимо до ранку: в маленькій норці 5 людей. Спати сидячи. Затікає все, що може, навіть мʼязи, про існування яких я досі не підозрював.

Обстріли тривають всю ніч. Під ранок, після безсонної ночі, я розумію, що треба виходити. Я не можу просидіти так весь світловий день. Як би не було страшно, я приїхав сюди, щоб показати, як хлопці виживають. Тут не буває журналістів. Я мушу вийти назовні.

Це були дуже стресові 15 хвилин, які тривали вічність. Все бігом, постійно пригинаючись від коротких свистів. Найбільший страх - дрони. Піднімаю голову та прислухаюсь, щоб не пропустити в густому тумані смертельну пташку. І дивлюсь під ноги: усюди лепестки.

Залітаємо назад в «норку» як раз перед початком чергового обстрілу. Обстріл тут це не міна раз на 20 хвилин. Обстріл - це залпи з арти з розривами кожну секунду, які можуть тривати годину.

Вибачте за деталі, я зміг вийти назовні по-маленькому тільки вночі. Готував себе до думки, що скоріш за все доведеться робити це в бліндажі. Тут так буває і ніхто не засуджує.

Звʼязку немає. Вбиваю час, переглядаючи старі фотографії з наших довоєнних подорожей з Владою. Які ми були щасливі. Яке безтурботне було життя. Як я хочу відчути це знову», - написав Владислав Лібертов.

30 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 230 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 330 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 430 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 530 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 630 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 730 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 830 годин у «норі» на «нулі» і евакуація поранених у повній темряві – фотограф показав роботу української піхоти - фото 9

25 груд. 2023 09:33

Останнє оновлення  
25 груд. 2023 09:38
Події
1

152

0
«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою

Росіяни, попри втрати, намагаються захопити Авдіївку.


«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою

Поля під Авдіївкою, всіяні тілами та ворожою технікою. Фото з фронту опублікували в Інстаграмі Костянтин і Влада Лібертови.

«Важко осягнути те, що там відбувається. Щодня наші воїни відбивають ворожі штурми. М’ясні штурми. Цьому немає кінця.

Хочеться кричати: що ви забули на наші землі? Навіщо вам це? Чому ви просто не підете, не залишите нас в спокої?

Вони не підуть. І вони не зупиняться, якщо ми їх не зупинимо. Вони будуть йти далі, лишаючи за собою самі смерть та руїни.

Різдвяного дива не станеться. Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - підписали фотографи знімки з Авдіївки.

«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 2«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 3«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 4«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 5«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 6«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 7«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 8«Тут взагалі немає Різдва, бо тут точно немає Бога», - фотографи показали поля під Авдіївкою - фото 9