Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

19 жовт. 2023 14:34

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

122

0

298 українців потребують евакуації з сектору Гази, серед них є поранені – посол в Ізраїлі

298 українців потребують евакуації з сектору Гази, серед них є поранені – посол в Ізраїлі

Кількість українців, які мають евакуюватися, постійно зростає


Screenshot_11

298 українців потребують евакуації з сектору Гази – серед них двоє поранених, один «важкий», заявив в ефірі телемарафону посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, передає «Укрінформ».

Наразі українці перебувають у школі поблизу пункту пропуску «Рафах», що на кордоні з Єгиптом. Консули й військові «на низькому старті» й готові вивезти людей щойно відкриють пункт пропуску, каже Корнійчук.

Для відкриття кордону потрібне «сприяння єгипетської сторони» та згода терористичного угруповання ХАМАС, каже посол України в Ізраїлі. Так, держсекретар США Ентоні Блінкен уже провів зустріч із президентом Єгипту й повідомив, що «Рафах» відкриють.

Кількість українців, які мають евакуюватися, постійно зростає, додає Корнійчук. Так, українська громада в Газі є однією з найбільших, на обліку там перебуває близько 500 людей. Загалом у Газі проживає щонайменше 1,1 мільйона людей.

12 жовт. 2023 11:56

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

114

0
В Ізраїлі підтвердили загибель ще 4 українців, є зниклі безвісти

Евакуація українців з Ізраїлю: пейрший рейс готують на 14 жовтня 


Screenshot_10

Через напад ХАМАС на Ізраїль зросла кількість українців, які загинули. Станом на ранок 12 жовтня відомо про сімох жертв атаки бойовиків. 

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей. Консули встановили їхні особисті дані, підтримують зв'язок із родичами та вживають заходів задля репатріації тіл", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, дев’ять українців отримали поранення. Також ще дев’ять громадян України вважаються зниклими безвісти. За словами представника відомства, українське посольство взаємодіє із ізраїльськими службами безпеки в контексті пошуку зниклих.

Ніколенко також повідомив, що понад тисячу українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з території Ізраїлю через скасовані авіарейси. Дипломати готують на суботу, 14 жовтня, перший евакуаційний рейс до Румунії. Крім того, близько 200 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Газа. Втім, через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий.